Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 250 gram tulum lor peyniri
- 500 gram ıspanak
- 2 adet taze soğan
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
Yufkaları ıslatmak için;
yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çimdik tuz
En üstüne sürmek için;
- yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanışı:
- Ispanakları iyice yıkadıktan sonra köklerini kesip yemeklik ayırın. Yapraklarını ince ince doğrayın.
- İçine soğanları doğrayın.Lor peynirlerini içine ekleyin.Kuru naneyi ve sıvıyağı ekleyin.
- Koyduğunuz peynirin tuzuna göre, tuzu az gelirse tuz ekleyin ve bu iç harıcınızı iyice karıştırın.
- Fırın tepsisini yağlayıp ilk yufkayı serin.Yufkaları ıslatmak için gerekli malzemeleri karıştırıp ilk yufkanın üzerine fırça ile sürün.
- Üzerine iç harcınızdan yayın.
- Rulo yapıp, gül böreği şeklinde sarın. Diğer tüm yufkaları da aynı şekilde yapıp tepsiye yerleştirin.Üstüne sürmek için hazırladığınız karışımı sürün.
- 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder