Bugün işimin inanılmaz yoğun geçtiği günlerden biriydi. Bi o adliye bi bu adliye derken zamanın nasıl geçtiğinin farkına bile varmamışım. Ancak akşam oldu da iş çıkış saati yaklaşınca farkedebildim ne kadar çok yorulduğumu.
Bugün bizim dizi günümüz:) Bugün hiçbir yere gitmeyip, eve de açıkçası misafir kabul etmiyoruz:) Dizimiz: Aramızda Kalsın. O kadar sıcak, o kadar samimi yapıyorlar ki rollerini; insan izlerken gülümsemekten alamıyor kendini. Özellikle Binnur Kaya'nın oynadığı Hüsne rolü dizi boyunca o kadar çok yemek yiyor ki, izlerken doyuyorum desem yeridir :) Kısacası kesinlikle izlemenizi tavsiye ettiğim on numara bir dizi :)
Bu yufkalı köftelere gelince; o yorgunluğun üstüne ilaç gibi geldi. Oldukça lezzetli bir tat olmasının yanında yapılışı da bir o kadar kolay. Hele ki köftesini birgün önceden hazırlayıp dolabınıza koyarsanız tadından yenmez. Yanına da mis gibi bir bulgur pilavı yaptınız mı.. E daha ne, bayram etsin mideler :)
Malzemeler:
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet soğan
- Ekmek içi ya da galeta (2 yemek kaşığı kadar)
- 1 adet yumurta
- 1 adet yufka
- Maydanoz
- 1 çay bardağı mısır tanesi
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Sosu için:
- Salça
- Yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı su
Hazırlanışı:
- Soğanı rendeleyip diğer köftelik malzemelerle birlikte kıymanın içine katın.İyice yoğurun.
- Yufkayı tezgahın üstüne serip ortadan ikiye bölün. Hazırladığınız köftelik harcı da ikiye bölün.
- Yufkanın uzun kısmına köfteyi uzunca şekilde serin.Çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapın.
- Diğer yufkayı da aynı şekilde sarın.Oluşturduğnuz harçlı yufkalardan 2 parmak kalınlığında dilimler kesin.
- Yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine sıralayın.
- Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.
- Salça sosu için;yağa salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından syunu koyup iki taşım kaynatıp altını söndürün.
- Tabaklara dizdiğiniz köftelerin üstüne önce yoğurt, sonra salça sosu dökün.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder