Taaaa ki hayatında hiç hasta olmayan kocam fena grip olana kadar..Ne zaman ki o hasta oldu, çok değil bir hafta sonra da bendeniz yatak döşek :( Şuan bunları yazıyorum ; ama bir yandan da gözlerimden yaşlar akıyor gripten.. Fonda yüksek sesli, arka arkaya olan öksürük.. Ah be kocam yaktın beni..Allah tan doğumgününde bir sürü tarif ve resim depolamıştım ki, yattığım blog sitemde pek anlaşılmayacak :) Bu tariflerden ilki ve yaparken nasıl olacak acaba diye çok merak ettiğim Kedidili ekler var. Bu tarif o kadar kolay ve lezzetli ki tüm aşamalarını tek başına kocam yaptı. Başarısız olma riski sıfır olan bu tarif, görüntüsüyle çok uğraştığınız izlenimini yaratacak:) Hadi bakalım buyrun :)
Malzemeler:
- 1 paket kedidili bisküvi
- 1 paket çikolata sosu
- Hindistan cevizi
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 2 paket vanilya
Yapılışı:
- Öncelikle kremamızı hazırlıyoruz. Süt ve unu tencereye alarak güzelce karıştırıyoruz. (Unun topaklanmaması için) Daha sonra şekeri ekleyerek kremamız koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz. Krema kıvamını alınca içine vanilyaları da ekleyerek karıştırıp ocağın altını da kapatıyoruz.
- Kremamız bir kenarda soğurken hazır çikolata sosunu tarifine göre pişiriyoruz. Piştikten sonra onu da bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
- Kedidillerini sırayla soğuk süte bir defa batırıp çıkartıyoruz. Kedidili sıvıyı görünce çok çabuk yumuşadığı için sadece bir kez batırıp çıkarmanız gerekmektedir. Aksi halde dağılacaktır.
- Alt sıraya dizdiğiniz bu kedidillerinin üstüne sırayla kremadan koyuyoruz. Ben kolay olması açısından pasta süslemek de kullandığım şırıngaya doldurup o şekilde sıktım.
- Daha sonra kalan kedidillerini de süte batırıp kremanın üzerine kedidilinin üst katını diziyoruz.
- Bu şekilde dizme işlemi bittikten sonra üzerine çikolata sosunu gezdirip hindistan ceviziyle süslüyoruz.
Sevgiyle ve gripsiz kalın ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder