Sorumluluklar ağır belki; ama nedense hiç zorlanmadım ben. Eşinizi, evinizi seviyorsanız, kendinize ve yaşadığınız ortak hayata saygınız varsa her şey çok kısa zamanda rayına oturuyor. Kim korkar evlilikten diye sloganlar atmaya başlıyorsunuz :) Arkadaşlar korkmayın, evlilik çok ama çok güzel :)
Dünkü akşam menümüz yine annemden öğrendiklerimden. Ekmeğimi banarak yiyebileceğim tüm yemekleri çok seviyorum. Sözde rejimdeyim; ama dün akşam yine dayanamayıp bu yemekle tam 3 dilim yedim :S
Salatadır, mezedir bunlar asla soframızdan eksik olmaz. Elimden geldiğince her akşam soframı çeşitlendirmeye çalışırım. Önce gözler doymalı değil mi ama ? :) Kıymalı patates yemeğimizin yanına bu sefer tereyağlı arpa pilavı, karışık çoban salata, havuçlu-mısırlı salata ve haydari yaptım.
Malzemeler:
(Bu tarifim 3 kişiliktir.)
- 1 adet orta boy soğan
- 250 gr kadar kıyma
- 4 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Kırmızı biber
- Tencereye aldığınız az miktarda sıvı yağın içine küp küp doğradığımız soğanları ilave edip pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Ardından kıymamızı ekleyip rengi dönene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Kıymaların rengi döndükten sonra salçamızı ilave edip bir dakika kadar daha karıştırıp, baharatlarımızı ve küp küp doğranmış patateslerimizi ekliyoruz.
- Patateslerin üstünü örtecek kadar kaynamış su ilave edip pişirmeye bırakıyoruz.
- Yaklaşık yarım saat sonra, patateslerimi yumuşamışsa ocağın altını kapatıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder