Etiketler

11 Ağustos 2015 Salı

İşe giderken ne giymeliyim?

Evet bugünkü sorunsalımız bu. 'Aman ne büyük deertt' diye dalga geçmeyin sakın. Biz kadınlar için bazen gerçekten bu sorun kriz haline gelebiliyor. Bu yazımı benim gibi ofis ortamında çalışan, işi ciddiyet gerektiren kişiler için yazıyorum. Aslında en güzeli ruh halinize göre giyinmek ama maalesef bazen her istediğimizi yapamayabiliyoruz. Yönetici pozisyonunda bir göreviniz varsa ya da yarı kamusal /kamusal bir işyerinde faaliyet gösteriyor iseniz kot, terlik, mini etek gibi günlük hayatta sıklıkla kullanılan parçalar hoş karşılanmayabiliyor. Açıkçası ben bu durumu da gayet doğal buluyorum. Zira avukat, öğretmen, bankacı, mağaza müdürü, yönetici, mimar vs. gibi üst düzey çalışanlar mesleklerine yakışır şekilde giyinmeli; bilgi birikimiyle olduğu kadar giyim tarzıyla da kendisinden söz ettirmelidir. 

Etkili ve doğru giyinmek para işi midir? Evet elbette para işidir, alınan kıyafetlere bir bedel ödeniyor sonuçta. Ama sandığınız kadar çok büyük bedelle olmuyor bu iyi giyinmek işi. Zira hepimiz yakından biliyoruz ne zenginlerin üstlerinde ne zevksiz kıyafetler olduğunu. Giyinmek bir ruh meselesidir. Gardıroplarımızda neler olması gerek, nasıl tarz sahibi olunur, kurtarıcı parçalar nelerdir, alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz.. tüm bu soruların yanıtlarını bir başka posta saklıyor ve yazımın özüne dönüyorum :)

Ciddi bir işe sahip olmak sıkıcı kıyafetler giymek, tek ve koyu renklere bürünmek anlamına gelmemektedir. Ciddi olurken de gayet tarz olunabilir. Alişverişlerinizi yaparken işyerinde de giyebileceğiniz  nitelikte kıyafetler alırsanız hem kendinize özgü bir tarzınızı oluşturmaya başlamış hem de günlük hayatta da bir pantolon üstüne giydiğiniz bluzunuzla şık olmayı başarabilirsiniz. Benim işyerimde tercih ettiklerim genelde bol paçalı pantolonlar, kalem etekler, klasik kesim gömlekler ve tabiki topuklu ayakkabılar. 

Şimdi sizler için internette çeşitli sitelerden seçtiğim, işyerinde giyebileceğiniz kombin önerilerimi paylaşacağım. Sizler de bunlara benzer kıyafetleriniz varsa resimlerden ilham alabilir, çok beğendikleriniz olur ise de terzinizden diktirebilirsiniz. Sevgiler. 





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder