Etiketler

13 Ağustos 2015 Perşembe

Kredi çekerken tarafımdan tahsil edilen dosya masraflarını nasıl geri alırım?

Merhaba arkadaşlar! Bu yazımda olması gerekenlerden, hayallerden değil de olanlardan bahsetmek isterim. Okuyan 4 kişiden en az 2 sinin işine yarayacağından da eminim. Ayrıca bu işi profesyonel mesleğim olarak yaptığımı da özellikle belirtmek isterim. 

Maalesef ki Türk milleti olarak çoğu zaman hakkımızı aramamakta, hep vermeye alışık olduğumuzdan devletimizin bize vermeye çalıştığı nimetlerden yararlanmamaktayız. İşim gereği çoğu vatandaşımızdan gördüğüm ve duyduğum üzere, herkesin her şeyden haberi olmasına rağmen; kendisinden daha çok para gideceği ya da adliyelerle, adli mercilerle uğraşılması istenmediği için kazanacakları davalardan da geri durduğunuzu gözlemlemekteyim. 

Arkadaşlar çoğumuzun geçim sıkıntısı derdiyle defalarca kredi çektiğimiz ya da en azından kredi kartı kullandığımız aşikar. Bankaların muhtaç olan tüketicilere sözleşmeleri dayatması ise cabası.. Son çıkan kanunlar, Yargıtay kararları ise 'vatandaştan dayatmaya bağlı olarak, nereye kullandığın belli olmayan paraları tahsil edemezsin, tahsil ettiğini ise geriye dönük 10 yıllık olmak üzere geri iade edeceksin' diyor. Hal böyle olunca milyonlarca kredi mağduruna gün doğuyor. Doğuyor doğmasına da vatandaş olarak ne yapacağımızı, nereye başvuracağımızı bilmediğimizden ya da nasılsa üç kuruş beş kuruş bununla mı uğraşacağım, diye düşünmekten haklarımızı aramıyoruz.

Üç kuruş beş kuruş arkadaşlar arayın hakkınızı. Kim size havadan para veriyor? Durup durduk yerde cebinize 200-TL de olsa girse fena mı olur? Yazın bir dilekçe, ekleyin bankadan temin edeceğiniz dekontlarınızı, gidin alacağınız paranın miktarına göre ya Tüketici Hakem Heyetlerine ya da Tüketici Mahkemelerine.. Siz uğraşmak istemiyorsanız gidin bir avukata. Korkmayın yemez avukatlar sizi, ben dahil birçok avukat bu iş için ücret talep etmiyor :) 

Siz hakkınızı savunmazsanız kimse sizi savunmaz. Pasif olmayın arkadaşlar, hak nedir hukuk nedir biraz bilelim bilinçlenelim yahu..
(Bu konuyla ilgili sorularınız olursa bana ulaştığınızda yardımcı olacağımı da bildirmek isterim.)
Sevgiyle kalın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder