Etiketler

24 Aralık 2013 Salı

ISPANAKLI BÖREK




Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 250 gram tulum lor peyniri
  • 500 gram ıspanak
  • 2 adet taze soğan
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz

Yufkaları ıslatmak için;
yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çimdik tuz
En üstüne sürmek için;

  • yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt 


Hazırlanışı:


  • Ispanakları iyice yıkadıktan sonra köklerini kesip yemeklik ayırın. Yapraklarını ince ince doğrayın.
  • İçine soğanları doğrayın.Lor peynirlerini içine ekleyin.Kuru naneyi ve sıvıyağı ekleyin.
  • Koyduğunuz peynirin tuzuna göre, tuzu az gelirse tuz ekleyin ve bu iç harıcınızı iyice karıştırın.
  • Fırın tepsisini yağlayıp ilk yufkayı serin.Yufkaları ıslatmak için gerekli malzemeleri karıştırıp ilk yufkanın üzerine fırça ile sürün.
  • Üzerine iç harcınızdan yayın.
  • Rulo yapıp, gül böreği şeklinde sarın. Diğer tüm yufkaları da aynı şekilde yapıp tepsiye yerleştirin.Üstüne sürmek için hazırladığınız karışımı sürün.
  • 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder