Etiketler

26 Aralık 2013 Perşembe

Yalancı Beyti Sarma



Bugün işimin inanılmaz yoğun geçtiği günlerden biriydi. Bi o adliye bi bu adliye derken zamanın nasıl geçtiğinin farkına bile varmamışım. Ancak akşam oldu da iş çıkış saati yaklaşınca farkedebildim ne kadar çok yorulduğumu. 

Bugün bizim dizi günümüz:) Bugün hiçbir yere gitmeyip, eve de açıkçası misafir kabul etmiyoruz:) Dizimiz: Aramızda Kalsın. O kadar sıcak, o kadar samimi yapıyorlar ki rollerini; insan izlerken gülümsemekten alamıyor kendini. Özellikle Binnur Kaya'nın oynadığı Hüsne rolü dizi boyunca o kadar çok yemek yiyor ki, izlerken doyuyorum desem yeridir :) Kısacası kesinlikle izlemenizi tavsiye ettiğim on numara bir dizi :)

Bu yufkalı köftelere gelince; o yorgunluğun üstüne ilaç gibi geldi. Oldukça lezzetli bir tat olmasının yanında yapılışı da bir o kadar kolay. Hele ki köftesini birgün önceden hazırlayıp dolabınıza koyarsanız tadından yenmez. Yanına da mis gibi bir bulgur pilavı yaptınız mı.. E daha ne, bayram etsin mideler :)

Malzemeler:

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet soğan
  • Ekmek içi ya da galeta (2 yemek kaşığı kadar)
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yufka
  • Maydanoz
  • 1 çay bardağı mısır tanesi
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz


Sosu için:

  • Salça 
  • Yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı su


Hazırlanışı:

  • Soğanı rendeleyip diğer köftelik malzemelerle birlikte kıymanın içine katın.İyice yoğurun.
  • Yufkayı tezgahın üstüne serip ortadan ikiye bölün. Hazırladığınız köftelik harcı da ikiye bölün.
  • Yufkanın uzun kısmına köfteyi uzunca şekilde serin.Çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapın.
  • Diğer yufkayı da aynı şekilde sarın.Oluşturduğnuz harçlı yufkalardan 2 parmak kalınlığında dilimler kesin. 
  • Yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine sıralayın.
  • Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Salça sosu için;yağa salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından syunu koyup iki taşım kaynatıp altını söndürün.
  • Tabaklara dizdiğiniz köftelerin üstüne önce yoğurt, sonra salça sosu dökün.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder