Etiketler

14 Şubat 2014 Cuma

Mantar soslu antrikot



Bilindiği gibi antrikot dananın en güzel yerlerinden yapılır. En lezzetli etidir derler. Ama bunu yapabilmek hakikaten maharet işi. Çünkü etin kuruması an meselesi. Çok fazla pişirmeye gelmez. 
Teflon tava da az miktarda çiçek yağını iyice kızdırıp etleri öyle atmak gerekir. Ve hemen ardından mühürleme işlemi yapılmalı. Eti kızgın tavaya koyduğunuz andan 30 saniye sonra diğer tarafını çevirmelisiniz. Etin içine çatal bıçak vs. sokup da delik açmamalısınız. Bu şekilde et suyunu içinde barındıracak, bu da yumuşak kalmasını sağlayacaktır. Tabi etin olmazsa olmaz baharatlarını eklemeyi unutmayın. Özellikle kekik kırmızı ete inanılmaz yakışır aklınızda bulunsun. 

Mantar sote içinde orta boy bir soğanı ve 2 diş sarımsağı  doğrayıp hafif pembeleşene kadar kavurun.Daha sonra doğradığınız mantarları ilave edip sotelemeye bırakın. Mantarlar yumuşamaya başlayınca üzerine dilediğiniz baharatları atıp biraz daha soteleyin. (Ben kekik, tuz ve kırmızı biber kullandım.)

Anrikotlarınızı uzunlamasına ve birer parmak kalınlığında kesip üstüne hazırladığınız mantar sosunu yayın. Ben yanında patates püresi ve rus salatası ile servis ettim. Sebze kavurmasının yanına yakışacağından da çok eminim. öyle de deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder