Etiketler

18 Şubat 2014 Salı

Patatesli-Ispanaklı Yufka Böreği






Patatesli-Ispanaklı Yufka Böreği

Malzemeler:

3 adet yufka
Yarım kg ıspanak
300 gr tulum loru
4 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
Fesleğen
Kırmızı biber
Tuz
Sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta

Yapılışı:

Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz. Ispanaklı harç için; ıspanaklarımızı güzelce temizleyip ince ince doğruyoruz. İçine tulum lorumuzun yarısını döküyoruz. Baharatlarımızı ve tuzumuzu da atıp bir güzel harmanlıyoruz. Yufkamızı tezgahın üstüne serip az miktarda sıvı yağ gezdirip iç harcını yayıyoruz. Rulo olacak şekilde sarıp istediğimiz şekli veriyoruz. Aynı işlemi patatesli harç için de yapıyoruz. Patatesli harcı hazırlamak için soğanımızı ufak ufak doğrayıp az yağda soteliyoruz. Patateslerimizi rendeleyip soğanların içine ilave edip ikisini beraber soteliyoruz. Sotelediğimiz harç soğuduktan sonra içine kalan tulum lorunu ve baharatlarımızı ilave edip  harmanlıyoruz. Yoğurt ve yumurta karışımını çırpıp hazırladığımız böreklerin üstüne bir fırça yardımıyla sürelim. Bu böreklerimizin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. En üste de susam serpip önceden 180 derecede ısınmış fırına atıp üstü kızarıncauya kadar pişirelim. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder