Etiketler

13 Mart 2014 Perşembe

Çocuklarımız ölmesin !

Evet bu blog vakit geçirmek için açılmış, yemek tariflerinin, dekorasyon örneklerinin sunulduğu kendi çapında bir blog. Ancak böyle zamanlarda yani memleketimizde ciddi bir kaos ortamı mevcutken insan kayıtsız kalamıyor. Beni bilenler bilir bu dünyada ANNE'den daha değerli bir kavram yoktur benim için. Annelerimiz candır canandır; değeri asla biçilmeyen, yeri asla doldurulamayandır. İsterim ki ne olursa olsun annelerin canı yanmasın, onların gözyaşları akmasın. Bir annenin kaderi evladıyla sınanmasın. Ne sağcılığı savunuyorum ne solculuğu. Memleketimizin bu hale gelmesini kaygıyla, hüzünle izliyorum. Birlik barış içinde bunca yıl yaşanmışken onca zamandan sonra 'Siz' 'Biz' olmamıza üzülüyorum. Yıllardır Kürt ü Türk ü, açık kesimi muhafazar kesimi, zengini fakiri, sağcısı solcusu..bu topraklarda el ele mücadele etmedik mi biz? Birimizin acısı diğerini de yakmadı mı? Şehitlerimize beraber ağlamadık mı? Kötü huylusunu beraber ıslah etmeye, iyi huylusunu örnek almaya çalışmadık mı? Ne oldu da böyle birbirimize nefretle bakar hale geldik? 
Çocuklar ölüyor,polisler ölüyor, insanlar ölüyor... analar ağlıyor. Anaların feryatları hepimizin yüreğine işliyor. Bu anaların ahını kim ödeyecek peki? Hadi diyelim bu dünyada almadılar cezlarını ya diğer taraf? Allah kimin ettiğini yanında bırakmış bugüne kadar? 
Tek dileğim sağcısı solcusu kimse ölmesin artık. Can almak Allah'ın tekelindedir. Herkes elinin bir vicdanına koysun; gece yattığında başını yastığını koyduğunda vicdanını dindiremeyecek kadar derdi olmasın kimsenin. Siyasi çatışmalar olsun, rekabet ülkemizi geliştirir; ama bu çatışmalar her seferinde iç savaşa dönmeye başlıyorsa işte orada büyük bir sorun var demektir. Herkes tepkisini sandıkta kullansın lütfen. Hiç kimse diğerinin düşündüğünü savunmadığı, benimsemediği için yadırganmamalı. Hayvan değiliz ki sürüye katılıp birbirimizin peşinden gidelim. 
Ölmesin artık insanlarımız, burası hepimizin memleketi., bugüne kadar hepimizi bağrına basan memleketimiz bundan sonra mı basmayacak? 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder