Etiketler

17 Mart 2014 Pazartesi

Kırmızı Biber Sarma

Herkese güzel bir haftadan selamlar..
Güzel bir hafta çünkü hava çok güzel. Mis gibi bir haftasonu geçirdi İzmirim ve birçok şehir daha. Hava güzel olunca kendimizi sokaklara attık dolayısıyla.. Deniz havası, yeşillikler içinde mangal sefası, mis gibi havayı soluyup içimize çekme; hepsi çok güzel geldi kıştan yorgun düşen vücutlarımıza..
Tatlıyı azaltmaya karar verdim malum evlilik sonrası alınan kilolardan.. O yüzden bu aralar daha çok tuzlu yemeklere gidiyor elim. Bu tarifim de yine bihayli pratik ve bir o kadar da görsel şölen sunan tariflerden.. Yapmadan önce biraz gözüm korkmuştu açıkçası becerebilir miyim diye ama o kadar kolaymış ki hiç değmedi koktuğuma. 5 dakika da hazırlandı görselliğiyle sofranın yıldızlarından oldu bile  :)



 Malzemeler:
5 adet közlenmiş kırmızı biber
250 gr tulum lor ya da çamur peyniri
2 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz ve dereotu
Tuz

Yapılışı:
Ufak ufak doğradığınız soğan, dereotu ve maydanozları peynire ilave edip hepsini bir güzel harmanlayın. Kırmızı biberleri uzunlamasına ikiye kesin. Sarma sarar gibi her bir kırmızı biberin içine hazırladığınız harçtan koyarak rulo yapın. Taze soğanların yeşil kısımlarını kaynar suda beş dakika kadar bekletin. Yumuşayan taze soğan saplarıyla biberlerinizi bağlayın.
Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder