Etiketler

6 Mart 2014 Perşembe

İki tarif birden.. :)

Elimde kısa zamanda biriken o kadar çok tarif var ki hangi birini yayınlayacağımı şaşırdım. Çok mu hamaratım ne :) Henüz 6 aylık evli olduğumu ve çok yoğun tempolu bir işte çalıştığımı düşünürsek sanırım öyleyim :) Anneme çekmişim, bir saatte onlarca iş bitirenlerden :) 
Bugün size çok beğenilen ve paylaşmam konusunda kırmızı biberli mantar salatasından sonra en çok istek alan iki tarifimi paylaşacağım. Biri coleslaw salata. KFC nin menülerini bilirsiniz. Orada bir salata verilir çıtır tavukların yanında. İşte o salata bu salata. Galeta ununda kızartılmış tavuk ya da ballı tavuk hazırlayıp yanına da patates kızartması ve bu slatayla beraber KFC sizin evinize gelsin, fazladan verdiğiniz paranız cebinize kalsın :) Yalnız bu salatanın bir  püf noktası var. O da şu: Hazırladıktan sonra bir gün bekletmeniz. Bekletmeden yemeye kalktığınızda kesinlikle asıl olması gereken tadı alamıyorsunuz. Tüm tatların özleşmesi için bir gece bekletmek şart. İkinci tarifimiz ise herkesin bildiği ve severek tükettiği  havuçlu ezme. Hadi buyrun bakalım tariflerimize ..




Coleslaw salata
Malzemeler:
Küçük lahana
2 adet havuç
4 yemek kaşığı sulu yoğurt
2 yemek kaşığı süt
4 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber

Yapılışı:

Lahanayı ince ince doğruyoruz. Havucu rendeleyip lahanaların içine ilave ediyoruz. Diğer mazlmeleri de sırasıyla ekleyip hepsini birlikte harmanlıyoruz. Bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün servis yapıyoruz. Afiyet olsun. 

Havuçlu ezme

Malzemeler

5 adet büyük havuç
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
Tuz

Yapılışı:

Havuçları rendeleyip az miktarda sıvıyağda havuçlar yumuşayıp rengi dönene kadar kavuralım. Kavrulup soğuyan havuçlara yoğurt, mayonez ve tuzumuzu ekleyip karıştıralım.
Afiyet olsun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder