Etiketler

23 Ocak 2014 Perşembe

Çeşnili Zeytinyağı

Bugün size kahvaltılarınızın baştacı olacak bir tarif vereceğim. 

Bildiğiniz üzere kışın domateslerin hiç tadı olmuyor. Ne yediğinizden tat alıyorsunuz ne yaptığınız yemekten. ne rengi renk ne de tadı tat. Şöylee kıpkırmızı şeker gibi domatesleri yemek için biraz daha sabretmemiz gerek. İşin kötü tarafı domatesin yerini de hiçbir şeyin tutmaması. Hadi yemeklerde yine yazdan hazırlanıp buzluğa konulanlar, sos yapılanlar ya da salçayla idare ediliyor. Peki ya salatalar? İşte onların telafisi yok.  

Kuru domatesleri yeni keşfedenlerim. Hemde ne keşif. Herkesin bayıla bayıla yediği bir tarif çıktı ortaya. Tarifin orjinali tabiki de çok beğendiğim Hünerli Bayanlar sitesinden. Sanırım orjinal halinden bir tek biberiye eksikti benim tarifimde. Onun yerine kekik kullanamyı tercih ettim. Bu kuru domatesi daha çok kullanacakmışım gibi geliyor. Sizler kuru domatesle tanıştınız mı ve onu ne şekillerde kullanıyorsunuz? Nimetlerden hepimiz faydalanalım değil mi ama ? :) Şimdi buyrun tarife :)





Malzemeler:

  • Yarım Su Bardağı Zeytinyağ 
  • 4-5 Adet Kurutulmuş Domates
  • 5-6 Adet Ceviz
  • 5-6 Adet çekirdeksiz Yeşil Zeytin
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik

Yapılışı:



  • Öncelikle kurutulmuş domatesleri yumuşamaları için 10 dk kadar sıcak suda bekletin.
  • Sıcak sudan aldığınız domatesleri küçük küçük doğrayın.
  • Aynı şekilde yeşil zeytinleri de doğrayın.
  • Cevizleri elinizle irice ağıza gelecek kıvamda kırın.
  • Sarımsakları ezin.
  • Kekiği de ilave edin.
  • Tüm malzemeleri zeytinyağı ile karıştırın ve ağzı kapalı olarak en az bir gece bekletin.

Eminim ki kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacaktır. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder