Etiketler

13 Ocak 2014 Pazartesi

Cookies (Amerikan Kurabiyesi)

Bu kurabiyeler bir nefis dostum :) 
Kurabiye desem kurabiye değil, kek desem hiç değil.. Dışı sert, içi yumuşak lezzetli mi lezzetli bir şey bu. Bildiğimiz üzere bizim bildiğimiz kurabiye kıtır kıtır daha çok bisküvi kıvamındadır. Gerçi bu cookieleri de ister sert ister yumuşak yapabilirsiniz tamamen damak zevkinize kalmış. Biz ev halkı olarak ikisine de bayılıyoruz açıkçası. Sert olan sütle yumuşak olan ise nescafe ile harika gidiyor. 
Bu cookieleri ilk evlendiğimde yapmıştım, karşı komşum olan eltimlere de bir tabak yollamıştım. O gün bugündür ağızlarda dolaşıyor bu cookieler. Bu haftasonu eltimin de günü olunca ve benden rica edince, bana da düşen bu leziz ama bir o kadar pratik cookieleri yapmak oldu. Yapmaya başladığınız andan itibaren yarım saat sonra yemek üzere hazır oluyorlar. Fırından çıkan kokulara dayanamayacaksınız benden söylemesi :)







Malzemeler:

  • 125 gr tereyağı 
  • 1 yumurta 
  • 200 gr toz şeker (1 su bardağı)
  • 185 gr un (1+2/3 su bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 35 gr kakao
  • 1 kahve kaşığı dolusu kabartma tozu
  • 100 gr fındık içi
  • 50 gr çikolata damlası

Yapılışı:


  • Terayağını oda sıcaklığına getirin.
  • Şeker, tereyağ, yumurta, vanilyayı birlikte krema haline gelene kadar çırpın.
  • Kabartma tozu ve kakaoyu sırasıyla ilave edip çırpmaya devam edin
  • Unu ekleyip elinizle yoğurun.(Bu aşamadan sonra hep elinizle yoğurun.)
  • Son olarak, , çikolata damlaları, fındıkları koyarak az yoğurun.Çok yoğurursanız çikolatalar eriyebilir.
  • Şekil vermek için elinizi her seferinde hafifçe ıslatmak şartıyla parçalar koparıp 4-5 cm çapında yuvarlak şekiller verebilirsiniz. Çok düzgün olması için uğraşmayın, hamur sert olmadığı için düzgün olmayacaktır.Vaktiniz varsa buzdolabında kısa süre bekleterek daha kolay şekil almasını sağlayabilirsiniz.
  • Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine aralarında en az 4 cm boşluk kalacak şekilde yerleştirin. (Kurabiyeler yeyılacaktır.)
  • 180 C, önceden ısıtılmış fırında yumuşak olmasını istiyorsanız 8-10 dk pişirin ve kapatınca 3 dk fırının içinde bekletin. (fırın ayarı:fanlı). Sert olmasını istiyorsanız 15 dk pişirin. 
Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder