Etiketler

1 Ocak 2014 Çarşamba

Enginarlı yer elması


Ev geçindirebilmek gerçekten çok zor bir zanaat. Yıllardır memur maaşıyla evimizi geçindiren, iki çocuğunu da sonuna kadar eğitip okutan, isteklerimizi her seferinde karşılayan babamı canı gönülden tebrik ediyorum. Sizlere tavsiyem eğer henüz evlenmemişseniz, mümkünse borçsuz evlenin! Bir kere evleniyorum her şey tam olsun, onu da alayım bunu da derken insan nasıl açıldığının farkına varmıyor ve evliliğin ilk yılında geçim sıkıntısı denen kabusla yüz yüze gelmek zorunda kalıyor. 

Şimdi oturduğumuz evde ihtiyaç olmayan ama bize ihtiyaçmış gibi görünen ufak çaplı tadilatlar yapmış olduğumuz için 20 bin kadar borçla evlendik.İnanın eve iki maaş girmesine rağmen o kadar zorlanıyoruz ki. Evliliğin ilk yıllarında böyle bir sıkıntıya gerçekten hiç gerek yokmuş, tabiri caizse zorla aranmışız. Rahatlamak için önümüzdeki seneyi bekliyoruz, malesef ilk yılımız borç ödemekle geçecek. Yine bizim halimize bin şükür. Ama asgari ücretle çalışanları düşündükçe gerçekten keyfi kaçıyor insanın. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah.

Evlilik hayatındaki borçlar hakkında uzuuunn bir makale yazabilirim aslında. Ama daha yılın ilk haftasından böyle can sıkıcı konulara girmesek daha iyi olacak sanırım :) Gelelim şimdi bugünkü tarifimize. Bugün size ilk zeytinyağlı tarifimi vermek istiyorum. Her zaman ki gibi çok heyecanlıyım. :)
Bu tarif o kadar lezzetli ve görünüşüyle iştah kabartıcı ki şimdiden davet  sofralarınızı süslemeye başta giden zeytinyağlı adaylardan. Hadi buyrun tarife;

Malzemeler:

  • Yarım kilo yer elması
  • 1 adet soğan
  • Ayıklanmış enginar (dilediğiniz kadar, konserve ya da buzluğa attığınız enginar çanaklarından olabilir. )
  • 1 adet ayva (ayva yerine havuç da koyabilirsiniz)
  • 1 adet küp şeker
  • Tuz
  • Dereotu


Hazırlanışı:


  • Yer elmalarının kabuklarını soyun. Çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Kararmamaları için limonlu suyun içinde bekletin.
  • Soğanları ve ekleyecekseniz havuçları (ayvaları) küp şeklinde doğrayın ve 2-3 kaşık zeytinyağında biraz soteleyin.Tuzunu ekleyin. Ardından yer elmalarını ve enginarı ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Gerekirse biraz su ilave edebilirsiniz.  
  • .Servis tabağına aldıktan sonra üzerine dereotu serperek servis edin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder