Etiketler

17 Ocak 2014 Cuma

Köfte Kebap


Herkese hayırlı cumalar. Günlerin en güzeli cuma. Neden mi evet tatile bir gün kalmasının yadırganamaz bir etkisi var tabiki. Ama cumalar insanın içi ayrı bir huzurla dolmuyor mu sizce de? gelen cuma mesajları iman duygularımızı artırmıyor mu ? Bilmem sizin çevrenizde cuma mesajları atan insanlar var mı? Yoksa gerçekten eksiksiniz demektir. size Allah'ı hatırlatan her şey güzeldir. Çok şükür ki benim etrafımda bu insanlardan var. Cuma namazı için gusletmek, güzel koku sürünmek, yeni, temiz giyinmek, saç, tırnak kesmek sünnettir.  Cuma günleri bol bol salevat-ı şerife getirmek gerekir. 

Bu güzel cuma gününe de ancak böyle güzel bir tarif yakışırdı. Şöyle ailecek çoluk çocuk bir sofranın etrafında, sofranın bereketine bereket katarak..Yine çok pratik ama bir o kadar etkili sonuç veren tariflerden biri. Köfteyi bildiğiniz gibi yapın. (Bu seferlik köfte tarifi vermeyeceğim; ama bildiğiniz klasik soğanlı, ekmekli, maydanozlu köfte :)) Altına ramazan pidelerini ufak ufak doğrayın. Üstüne salçalı bir sos. Yanına yoğurt. İşte alın size köfte kebap :) Eşiniz, çoluğunuz çocuğunuz etçigillerdense bu tarif tam da size göre :) 

Ey nefsim! Şeytana yem olmak mı yoksa cennette gül olmak mı niyetin? Bırak yakamı secde edeyim. Sen huzura er, ben imanla öleyim. Rabbim hepimizi imanla ölen kullarından eylesin. Amin. Hayırlı nurlu cumalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder